Egyedi kutyaképzés - tanuló párosoknak

Cikk: 24., Dátum: 2018. március 14., Szerző: Családi kutyaiskola - Pécs


Sokszor vetődik fel a kérdés, hogy: Mivel is foglalkozik egy kutyaiskola?

A Családi kutyaiskola számára egyértelmű a választás: Sem egy hagyományos munkakutya-, sem egy versenyszerű sportkutyaiskola nem kíván lenni. És főleg nem csak egyetlen módszer, vagy csak egyetlen eszköz kizárólagos használtát erőltetjük mindenkire, ennél azért a szemléletünk

rugalmasabb, megengedőbb.

A mi célunk igen egyszerű: mi a kutya és az ember kapcsolatát szeretnénk fejleszteni. Ez pedig igen sokszor változatos és nagyon eltérő, ahol mind a két fél közösen tanul.

"a kutya-ember közötti kötődés -amelynek fontos funkciója az élettani, érzelmi és viselkedésbeli szinkronizáció - kétirányú kapcsolat"

/Csányi Vilmos/

Ezért a kettő együtt alkotja a tanuló párost. Egyik a másik nélkül csak egy árva fél lehet! A hangsúly a pároson van, a lényeg pedig a kettőjük kapcsolatában.

Minden gazdi és minden kutya egy egyediség, így a kapcsolatuk is teljesen unikum!

A mi feladatunk, hogy támogassunk, keretet adjunk azoknak, akik javítani szeretnének a saját kapcsolatukon. És ahogy mindig, itt is csak akkor sikeres a dolog, ha mindkét fél hajlandó tenni, változni, fejlődni érte. Az ember is és a kutya is.

"a hűség, ami a csoportérdeket helyezi a személyes érdek elé"

/Csányi Vilmos/

A Családi kutyaoktatásban nincs stressz, nincs teljesítmény orientáció. Nincs merev korlátokhoz kötött vizsgarendszer. Ami fontos az a közös együttműködés és az áldozatos szerepvállalás.

Minden kutyaképzés egyedi és megismételhetetlen. Így mindenki más ütemben, más sebességgel halad, de ez nem baj.
Adj magatoknak időt, lehetőséget, alkalmakat! Ehhez feltétlenül szükséges dolog

a türelem.

A mi kutyaiskolánk pedig szívesen segít Titeket ebben személyes figyelemmel, javaslatokkal, útmutatással, ösztönzéssel, ha kell még építő kritikával is!

Hálásan köszönjük a figyelmedet!

Felhasznált irodalom: Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek ISBN 978-963-310-151-3

Kutyasuli képek