Expecto patrónum! – hívd elő a kutyát

Cikk: 104., Dátum: 2021. december 04., Szerző: Családi kutyaiskola - Pécs

patrónus kutya

Sokévnyi tanulás és tapasztalat kell ahhoz, hogy az ember megértsen fontos dolgokat. Nekünk se ment ez másként, olykor a saját bőrünkön éreztük a keserűségeket. De ebben az a jó, hogy így eljuthattunk oda, ahol megtaláljuk

a legjobb megoldásokat.

A tudás valóban élhetővé teszi az életet. Teljesen mindegy, hogy hol, mikor, kitől, honnan, vagy milyen formában szerzed is meg. Soha nem tudhatod, melyik mondat lesz az, ami rendbe rakja majd az életed. Figyelj és lásd meg azt, amit a hétköznapokban a leginkább hasznosítani lehet!

kutyaképzés

Persze igaz, hogy sok minden befolyásolhat minket egy nap. Az is igaz, hogy az embert egy pillanatban alapvetően nem a tematikus tudása határozza meg, mint inkább az érzelmi hangulat. Lehetünk jó hangulatban és lehetünk lehangoltak is. De mi határozza ezt meg?

Történhet komoly krízis, kaphatsz rossz híreket, lehet épp egy névtelen rosszakaród, vagy csak nem jönnek össze a dolgok úgy, ahogy szeretnéd. A kísértés a lehangoló érzésekre, a komor gondolatokra gyorsan rádtalálhat. Hát igen, az ember érző lény.

Vajon a személyünk mire helyezi inkább a figyelmi fókuszt? Vajon mi lehet az oka, hogy mások pont az érzelmeinket próbálják állandóan befolyásolni? És vajon mi miért keressük folyamatosan ezeket a külső érzelmi iránymutatásokat? Megfelelni másnak, bizony ez  kényszeres dolog!

kutyaképzés

Nem kell mindig, mindenkinek megfelelni. Nem is lehet! Nem kell állandóan mást elégedetté tenni. Nem is lehet! Nem kell mindenki szeretetére vágyni. Nem is lehet! Olykor csak el kell engedni a felesleges és nyomasztó érzéseket!

Szerencsére az ember intelligens lény, megvan a képessége ahhoz, hogy visszavegye bármelyik pillanatban az irányítást önmaga felett. Az érzelmi intelligencia fontos része, hogy képesek vagyunk felismerni az érzelmeket. Ha ügyesek vagyunk még a sajátjainkat is. A nagy kérdés persze, hogy hogyan változtathatjuk meg ezeket tudatosan? Olykor minél gyorsabban! A negatívból a pozitívba. Önmagunktól, mástól függetlenül!

Íme egy kiváló módszer, egy remek lehetőség. Nem saját találmány, közismert egy jó filmből, Te is halhattad már. Egy rövid mondat az egész:

Expecto patrónum!

De ez önmagában még nem elég, hozzá kell társítani egy nagyon erős, pozitív emléket is. Ezzel egy meghatározó és legyőzhetetlen jó érzést indíthatsz el belülről. Bárhol, bármikor! Magaddal viszed mindig, és semmi akadálya nincs, hogy azonnal felelevenítsd!

kutyaképzés

Persze az is jó, ha van nálad egy fénykép, vagy a mobilodon egy videó. De az igazán működő hatást, azt csak az önmagunkba tekintés adhatja meg. Egy kedves tevékenység újraélése, egy csodás cselekvés újravégzése, egy fantasztikus játék újrajátszása, egy igazi társ előhívása az elmédből!

„a szeretet, a kutyákat legerősebben vezérlő kapcsolat”

Könnyű dolgod van akkor, ha valóban családi kutyás vagy. Neked nem kell sokáig önmagadban keresgélned. Gyorsan meg fogod találni a keresett jó emléket. Semmi mást nem kell tenned, csak állj meg itt, csukd be lazán a szemedet, vegyél könnyen egy kis levegőt és az emlékezetedből szeretettel hívd elő a kutyát! Engedd át magad teljesen a most előtörő érzésnek.

Hálásan köszönjük a figyelmedet!

Felhasznált irodalom: Csányi Vilmos: A kutyák szőrös gyerekek ISBN 978-963-310-151-3

Kutyasuli képek