Matrica

Kutyával nyugodtan bejöhetsz

Ez egy üzenő matrica különböző helyeken: kereskedelmi boltok - szolgáltatók - kerthelyiségek - cégek - vállalkozások - munkahelyek - kozmetikák - iskolák - futtatók - közösségi terek - közlekedési eszközök - szervezetek - intézmények - családi otthonok ...,
melyek kutyára idegi terhelésként veszélyt nem jelentenek!

Ezzel azonosítani lehet a nyugodt jelleget. Fontos, hogy a mögötte húzódó szándék a szerető gondoskodás legyen, mert ez alapozhatja meg a jó közérzetet!

Kizárólag azoknak ajánljuk, akiknek garantáltan fontos az állatvédelem. Keresd Te is nyugodtan a kutyának biztonságos helyeken!

Figyelem! A túl nagy vagy tartós idegi teher akár a kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását is okozhatja!

Image placeholder

Állat és ember

Tapasztalataink szerint a kor, a nem, vagy a méret nincs meghatározó befolyással az adott pillanatnyi viselkedésre. Ezektől az még lehet teljesen nyugodt vagy nagyon zavart. Egy kutya és ember kapcsolatban, ami igazán fontos: az a kölcsönös figyelem. Ha ez hiányt szenved egy bizalmi kapcsolatban, abból előfordulhat nyugtalanító, nyomasztó érzés.

Környezet és veszély

Minden érző lény félhet, fajtól függetlenül! Ennek mértéke mindig az egyedi idegrendszertől, valamint az adott környezeti viszonyoktól függ. Aki kellően tudatos, az képes lehet bármely helyzetben a saját érzelmeit is befolyásolni. Aki viszont erre könnyen nem képes önmagától, az kis terhelésre is elvesztheti a nyugalmát. Ha pedig egy adott hely ingerei már túl nagy vagy tartós idegi terheket okoznak, akkor az már az egyedre veszélyes lehet.

Támogatás és összhang

Ha a hely nem túl terhelő, nem túl ingerlő, illetve a belső késztetések megfelelően kontrollálva vannak és ehhez van kellő támogatás is, akkor kialakulhat egy harmonikus összhang. Egy pillanatnyi nyugodt állapot, melynek építőköve: az önfegyelem, a viszonyrendezés, a szoktatás. A hely így egy egyednek akár biztonságos is lehet.